Een nieuwe afvoer zonder afbraakwerken

FuranFlex voor afvoeren

In sommige gebouwen zitten verticale afvoerbuizen ingebouwd. Gewoonlijk zijn die gemaakt uit staal, beton of asbestbeton. Vaak zijn die buizen beschadigd door corrosie of door bewegingen van het gebouw. Zulke beschadigingen zijn moeilijk te repareren. In veel gevallen moeten de muren opengebroken worden.

Met het FuranFlex afvoersysteem lost u uw afvoerproblemen handig op. Wij plaatsen een nieuwe afvoer zonder te breken.

Een tubering met Furanflex is dus een ideale oplossing voor reparaties. Bij verticale regenafvoerbuizen zijn er geen schurende effecten van zand en kiezels. De nieuwe FuranFlex schoorsteenvoering is dus niet onderhevig aan corrosie.

Vijand nr.1: Corrosie

De gebogen afvoerbuis aan de bodem van de liner moet wel voorzien zijn op corrosie. Daarom werken we met bijvoorbeeld polyethyleen of PVC voor die onderdelen. Het regenwater bevat immers schurende bestanddelen die geen schade toebrengen aan de verticale wanden, maar wel aan gebogen en horizontale stukken.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de toevoermond op het dak perfect uitgevoerd is, zodat de aansluiting aan de dakisolatie naadloos is en er geen water onder kan komen. Onze installateurs werken met de grootste zorg om zulke problemen uit te sluiten.

Renovatie van asbesthoudende afvoerkanalen

Bij de installatie van FuranFlex blijft de bouwkundige schoorsteen intact. Ons afvoersysteem is dus ideaal wanneer u een asbesthoudend kanaal wil renoveren.

Er zijn geen afbraakwerken en dus komen de schadelijke asbestdeeltjes niet in de lucht terecht. Op geen enkel moment komt de omgeving in direct contact met het asbesthoudend kanaal. De installatie verloopt volledig veilig.