Systemen op droge vaste brandstoffen

Er zijn verschillende motieven om te verwarmen op droge vaste brandstoffen (hout, pellets en kolen). Het is goedkoop, gemakkelijk en gezellig. Meer en meer mensen verwarmen vandaag, volledig of gedeeltelijk, op droge vaste brandstoffen.

Typisch aan zulk een verbrandingssysteem zijn de hoge temperaturen van het rookgas, geproduceerd bij de verbranding. Anders dan bij de condensatieketel is het rookgas heel warm wanneer het de kachel of open haard verlaat. Dat impliceert een schoorsteenwandbekleding die bestand is tegen die hoge temperaturen.

FuranFlex ventilatie
FuranFlex ventilatie
FuranFlex ventilatie

Uitzonderlijke temperaturen, uitzonderlijke voering

De FuranFlex RWV werd speciaal ontwikkeld voor deze specifieke manier van verwarmen. De voering bestaat uit glasvezelcomposiet, geïmpregneerd met kunsthars. Deze composietlaag garandeert dat uw voering schoorsteenbrandbestendig is. FuranFlex RWV garandeert bovendien een perfecte waterdichtheid en luchtdichtheid. Op die wijze vermijdt men rookgaslekken in het gebouw en voorkomt men het ontstaan van vochtplekken op bestaande bouwkundige schoorstenen.

Door zijn hoge warmteweerstand heeft FuranFlex RWV een isolerende werking, waardoor in de schoorsteentrek gunstig beïnvloed wordt. Vermits FuranFlex RWV een geringe wanddikte heeft (4-5 mm), kan de volledige sectie van de bestaande schoorsteen volop benut worden. Bovendien kunnen bestaande schoorstenen met asbesthoudend materiaal probleemloos gerenoveerd worden zonder dat het asbest verwijderd dient te worden. FuranFlex RWV maakt bestaande schoorstenen 100% veilig door perfect te beantwoorden aan de gestelde eisen in normen en bestekken. FuranFlex RWV werd getest in Europese testinstituten.

Installatie

De RWV-uitvoering van FuranFlex gelijkt qua installatie en concept sterk op de traditionele FuranFlex schoorsteenvoering. De samenstelling van het product en het toepassingsgebied ervan zijn de punten waarop de twee voeringen verschillen.

Net zoals de “gewone” FuranFlex laten we de RWV in slappe toestand in de schoorsteen zakken. Daarna blazen we de voering op en laten ze uitharden met stoom onder druk. Na het uithardingsproces wordt FuranFlex RWV een homogene, gladde, naadloze schoorsteenpij die bestand is tegen extreme temperaturen en corrosieve bijproducten in het rookgas.

Met een FuranFlex RWV schoorsteenvoering kan u met een gerust hart genieten van de gezellige warmte die uw kachel of open haard genereert.

Meer info?

Wenst u meer informatie over de FuranFlex RWV? Neem een kijkje op de RWV productpagina.

Bent u op zoek naar de technische specificaties van dit product? Bekijk de technische details.