FuranFlex voor hoogbouwprojecten

FuranFlex schoorsteenvoeringen en hoogbouwprojecten gaan hand in hand. Hoogbouw vraagt om een speciale aanpak als het op schoorsteenvoeringen aankomt. FuranFlex heeft drie ontegensprekelijke voordelen als professionele toepassing voor de hoogbouw:

FuranFlex voor hoogbouwprojecten

FuranFlex is zelfdragend

De FuranFlex schoorsteenvoering is zelfdragend, wat een enorm voordeel biedt bij schoorsteentuberingen in een hoogbouwproject. Zo is het theoretisch mogelijk om een schoorsteenpijp met een diameter van 350 mm 600 meter hoog te maken, zonder dat ze kan instorten of indeuken.

Andere tuberingssystemen hebben ondersteuning nodig. Dat betekent dat ofwel de schoorsteenschacht opengebroken moet worden op verschillende plaatsen om steunbeugels te kunnen monteren, ofwel moeten er kabels geplaatst worden om de tubering extra ondersteuning te geven. Ook die procedure betekent verstevigingen aanbrengen in de dakstructuur.

FuranFlex is naadloos

We plaatsen FuranFlex tuberingen in één stuk. De voering bestaat dus uit één geheel. Hoe meer verschillende onderdelen een tubering heeft, hoe meer potentieel zwakke punten heeft. Dat nadeel heeft een FuranFlex voering niet.

FuranFlex is snel geïnstalleerd

Bovendien gaat de installatie veel sneller dan die van andere producten voor schoorsteenvoeringen. De voering kan meestal in één dag tijd in het schoorsteenkanaal gestoken worden (de zgn. verticale fase). Nadien volgt nog de aansluiting op de ketel.

FuranFlex is flexibel

Bij hoogbouw is het eveneens heel belangrijk dat de installateur snel kan inspelen op de situatie ter plaatse. FuranFlex is verkrijgbaar in een waaier aan diameters en afmetingen, wat het mogelijk maakt om zo goed als elke schoorsteen, hoe grillig of atypisch ook, van een nieuwe voering te voorzien op korte tijd.